Британське правосуддя санкціонує припинення життєзабезпечення хворої 8-місячної дівчинки. Сім’я не здається
  • Пон, 06/11/2023 - 21:46

Інді Грегорі, яка страждає на мітохондріальну хворобу та госпіталізована у медичний центр Квінс у Ноттінгемі. Британський суд дозволив лікарям відключити дівчинку від апаратів життєзабезпечення. Ба більше, суд не дозволив перевести дівчинку до лікарні Bambino Gesu в Римі, де вона могла б продовжити лікування. У суботу судді також відхилили апеляцію на це рішення, “позбавивши сім’ю останнього шансу”, пише італійська щоденна газета Avvenire.

Штучну вентиляцію легень, яка підтримує життя дівчинки, мають припинити у понеділок, 6 листопада, о 14:00 (в Італії це 15:00, за київським часом – о 16:00).

У неділю перед лікарнею в Ноттінгемі відбулася акція протесту проти цього рішення, під час якої виступила бабуся дівчинки. За її словами, які цитує ВВС, Інді все ще “щаслива маленька дитина” і “ми хочемо, щоб вона жила”.

У заяві, опублікованій Християнським Юридичним Центром, батько Інді сказав: “Педіатрична лікарня Bambino Gesu дала нам реальну можливість надати Інді необхідний догляд, що дозволить їй жити довше”.

“Інді заслуговує на шанс прожити довше”, — сказав він..

За матеріалами stacja7.pl