Британські єпископи виступають за домашній арешт жінок-злочинниць, які мають дітей, замість їх тюремного ув'язнення
  • Пон, 11/11/2013 - 19:59

Британські єпископи закликали уряд країни поліпшити умови утримання жінок-ув'язнених, у яких є діти. На необхідність цього вказав під час політичних дебатів католицький єпископ Річард Мот, що відповідає за тюремне душпастирство. Важливо, щоб матері, яким необхідно відбути покарання, мали контакт зі своїми дітьми, тому потрібно зробити все можливе, щоб самі діти не сприймали в'язницю як покарання, заявив єпископ 10 листопада в інтерв'ю Радіо Ватикану.

"У Великобританії найчастіше матері, яким необхідно відбути тюремне покарання, не мають права брати з собою дітей. Це розділення часто також призначається суддями як конкретне покарання, тому що тут вірять, що мати, завдяки дистанції зі своєю дитиною, може швидше покаятися у скоєному", − пояснив єпископ.

Однак, він вважає, що таке відлучення матері від дитини − це погане рішення проблеми. Існують альтернативи: "На мій погляд, було б краще якомога менше тримати матерів в ув'язненні. А замість цього використовувати домашній арешт. Таким чином, діти заарештованих матерів зможуть рости в оточенні, в якому вони відчувають себе вдома".

За матеріалами www.portal-credo.ru