Центральноафриканська Республіка: без справжнього прощення мир не повернеться
  • Втр, 09/12/2014 - 16:00

Якщо ми не пробачимо один одного взаємно, і не розпочнемо справжній діалог, мир до Центральноафриканської Республіки ніколи не повернеться. Архиєпископ Дьюдон Нзапалайнья нагадав народу цієї країни, котру роздирає черговий кривавий конфлікт. Він зазначив, що саме настав час виправляти заподіяну кривду і будувати мирне майбутнє в злагоді та гармонії. Митрополит столичного міста Бангі говорив про це під час  єпархіального паломництва до санктуарію Діви Марії в Нгукомбі.

Архиєпископ Нзапалайнья навів біблійний опис непослуху Адама і Єви. Він застосував до центральноафриканських реалій питання, яке Бог поставив тоді Адаму. Запитав святитель, "Де ти, молодий чоловіче, якого обдурено наркотиками, озброєно і відправлено красти, вбивати і знищувати?". Він також звернувся до керівників повстання, котрі, як наголосив, збагачуються на людських стражданнях, сіючи смерть і жах. Він закликав їх скласти зброю і стати на шлях діалогу. Центральноафриканським політикам єрарх нагадав, що вони занадто часто ховаються за сфальсифікованим образом триваючого конфлікту, який представляють "релігійною війною". Міжнародному співтовариству він нагадав про прибутки від торгівлі зброєю.

Архиєпископ Нзапалайнья доручив Центральноафриканську Республіку Марії та просив, аби вона вимолила для народу цієї країни такий жаданий дар миру.