Церква в Ірландії на захисті ненародженого життя
  • Чтв, 11/07/2013 - 19:02

«Дитина, яка ще перебуває в материнській утробі, є людським життям з потенціалом, а не потенціальною людською істотою», – на цьому наголосив ірландський єпископ Лімерику, який, 9 липня 2013 року, ввечері, у дієцезіяльному катедральному храмі Святого Івана очолив молитовне чування за життя.

Цю молитовну зустріч організовано в той самий час, як триває розгляд в ірландському парламенті законопроекту про охорону життя під час вагітності. Цей законопроект, що його Церква в Ірландії в минулому вже окреслила «неконституційним», передбачає можливість переривання вагітності, за попереднім позитивним схваленням медичної комісії із трьох членів, у випадку, коли життю матері загрожує якась небезпека, або коли існує небезпека самогубства вагітної жінки. За словами єпископа Лімерику, Ірландія тепер стоїть перед нормативною пропозицією, яка бажає внести у закон держави, перший раз за всю історію країни і проти її конституційних орієнтирів, ієрархію людських істот, основану на фізичних розмірах їхнього організму, що може сприяти дискримінації найменших людських істот – ембріонів, що не є продовженням матері, але людиною із своїм власним потенціалом, яка у тиші просить бути любленою.

Ірландський єпископ наголосив, що Церква є близькою до усіх тих вагітних жінок, які мають різного роду труднощі. «З глибини нашого серця – продовжив єпископ – гарантуємо, що надамо їм усю любов, підтримку та необхідну професійну допомогу». А на закінчення він закликав до молитви за те, щоб законодавці прислухались до голосу свого сумління.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va