Церква в Мінданао під загрозою наступу ісламських сепаратистів
  • Чтв, 12/09/2013 - 17:51

Зростає занепокоєння з приводу місіонерів, які працюють на філіппінському острові Мінданао, зокрема, на півострові Замбоанга. Сепаратисти з Національного фронту звільнення Моро з новими силами нападають на війська уряду, домагаючись створення у цьому регіоні незалежної ісламської держави.

Італійський місіонер о. Джуліо Маріані, який служить в Замбоанга, каже, що священики, монахи і миряни-місіонери перебувають зараз під загрозою. Поліція рекомендує їм поводитись вкрай обережно, заявляючи, що не в змозі гарантувати їм безпеки.

«Повстанці вже у місті. Все зачинене: аптеки, школи, офіси, магазини. Це значно ускладнює життя, тим більше, що саме в місті сховалися понад сім тисяч біженців з усього району. Запровадили комендантську годину. Від 20:00 до 5:00 ніхто не має права вийти з дому, – каже італійський місіонер. – У руках повстанців перебувають щонайменше 200 осіб. Страх зростає від інформації, що полонених використовують як людський щит від наступу урядових військ. Повстанці вимагають не автономії, але незалежності. Щоб досягти миру, уряд хоче проголосити автономію мусульманського регіону Бангсаморо, але для них цього замало. Вони хочуть незалежної держави. Вони вже намагалися дістатися до ратуші, щоб на місці філіппінського прапора розмістити свій і проголосити Замбоанга столицею незалежної держави».

Сьогодні вранці в церквах на острові Мінданао відправляли літургії за мир. Діяльність сепаратистів з Національного фронту звільнення Моро вже забрала життя 120 тисяч осіб.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va