Церква - за конструктивний діалог з китайською владою
  • Птн, 08/08/2014 - 16:25

"Католицька Церква в Китайській Народній Республіці жива і активна. Вона прагне бути вірною Євангелії і крокувати через обмеження і труднощі", -  зазначив кардинал Держсекретар П'єтро Паролін в інтерв'ю італійському католицькому виданню "Famiglia cristiana". "Святий Престол, - додав кардинал - є прихильником шанобливого і конструктивного діалогу з цивільною владою для пошуку вирішення проблем, що обмежують повне  віросповідання для католиків і забезпечення атмосфери справжньої релігійної свободи".

Говорячи про ситуацію в Південній Кореї і швидкий візит Папи Франциска в цю країну, кардинал Паролін поділився результатами деяких соціологічних досліджень, які говорять про великий вплив місцевої Церкви на життя корейського суспільства. Він більший, ніж в будь-якій іншій релігійній громаді. "Папа Франциск поїде до Кореї  також для того, щоб привезти послання миру, спокою і єдності, щоб нові імпульси для діалогу сприяли закінченню конфліктів, які до сьогоднішнього дня розривають півострів і корейський народ", - зазначив  ватиканський єрарх. Кардинал Паролін поділився переконаністю в тому, що послання Папи зустріне серця і голови, відкриті на його прийняття. "Південна Корея - це перша азійська країна, яка має честь прийняти Франциска, візит якого буде підтвердженням великої уваги до помісної Церкви", - зазначив кардинал.

Подорож Святішого Отця в Південну Корею пройде 14-18 серпня 2014 р. Він візьме участь в VI Днях азійської молоді та очолить беатифікації 124 корейських мучеників. У Південній Кореї проживає близько 5,3 млн. католиків. Це третя за величиною і найбільш швидкозростаюча релігійна група в країні.