Цитування Біблії не порушує Конституції
  • Нед, 12/05/2013 - 11:26

Суддя зі штату Техас виніс постанову, що група підтримки містечка Коунц, яка підбадьорювала свою шкільну футбольну команду цитатами з Біблії, не порушила Конституції США. Про те, що розміщувати біблійні цитати на плакатах можна, як сказав суддя, йдеться у конституційному положенні про свободу слова. Тому група підтримки може продовжувати далі приносити плакати на матчі з американського футболу.

 

Суддя Стівен Томас уже восени минулого року ухвалив тимчасове рішення, на користь групи підтримки, і скасував рішення куратора, яким той заборонив використовувати транспаранти з біблійними цитатами.

 

Використовувати для підтримки команди з американського футболу біблійні цитати в крихітному Коунці, на сході Техасу, є традицією. «Якщо Бог за нас, хто проти нас», – найчастіше пишуть вболівальники на плакатах.

 

Однак торік атеїстична організація Freedom From Religion Foundation (Фонд свобода від релігії) Вісконсіна заявила, що ця практика порушує конституційний принцип поділу церкви і держави. Керівництво школи хотіло підкоритися диктату атеїстів і видало заборону на цей вид спортивної підтримки. Але тоді на шкільну раду подала до суду група підтримки і заручилася допомогою адвокатів Liberty Institute.

 

За матеріалами wiara.pl