Доповідь про мусульманські переслідування християн в червні
  • Чтв, 12/09/2013 - 19:41

Американський Gatestone Institute опублікував черговий огляд на тему «Переслідування християн у мусульманському світі».

Доповідь за червень має ту ж мету, що і будь-яка з цієї серії, - документально підтвердити «хронічний» характер мусульманських гонінь на християн і показати, що причина систематичних переслідувань корениться у світогляді під впливом шаріату.

У червневій доповіді робиться акцент на ставленні до жінки, у т. ч. немусульманки, в ісламі. Зокрема, автор доповіді - фахівець в області арабської мови та ісламу Раймонд Ібрагім - наводить у приклад страту 15-річної Маріам, викраденої, неодноразово згвалтованої, а потім страченої бойовиками угруповання, пов'язаного з «Аль- Каїдою», в сирійському Кусейрі. Цитуючи повідомлення Fides, Р. Ібрагім пише, що протягом 15 днів дівчина стала «дружиною» 15 різних чоловіків, і була, зрештою, вбита, оскільки її визнали психічно неврівноваженою.

У пакистанському окрузі Касур натовп мусульман, вирішивши «покарати» 3 християнок за те, що їх кози 3 днями раніше незаконно паслися на мусульманській землі, побили жінок, роздягли і змусили пройти по селі.

Доповідь традиційно ділиться на частини, які описують напади на християнські церкви і монастирі, покарання за відступництво від ісламу, «богохульство» і прозелітизм, ставлення до християн як до «зіммі», наводячи як приклад інциденти з різних країн.

У Сирії терорист-смертник підірвав себе поряд з церквою Діви Марії в християнському кварталі Дамаска, в результаті чого загинуло 4 людини, декілька отримали поранення. Повстанці знищили християнське село аль-Дувейр недалеко від Хомса, зруйнували церкву.

Озброєні чоловіки влаштували стрілянину на території асирійської католицької парафії св. Марії в Багдаді, поранивши 2 охоронців. Пізніше, в той же день бомби вибухнули в 2 магазинах, що належали християнам, один із власників загинув. Після американського вторгнення в Ірак у країні були здійснені напади або підірвані 73 церкви, чисельність християнського населення скоротилася в кілька разів унаслідок іміграції та вбивств.

У нігерійському штаті Борно 4 церкви були знищені бойовиками "Боко Харам". Пастор з півночі Нігерії з гіркотою зазначає, що у зв'язку з активною діяльністю терористичного угруповання, місіонерська і будь-яка ін. християнська діяльність у деяких районах вже неможлива, християни тікають у безпечніші місця.

У Пакистані 16-річний християнин, який відмовився від ісламу, був викрадений талібами. У християнській громаді вважають, що він був убитий в покарання за «апостасію».

У Сомалі 28-річного християнина бойовики «Аль-Шабааб» публічно стратили за «віровідступництво».

Влада Гази закрила 2 католицьких і 3 протестантських школи, пішовши на зустріч забороні з боку ХАМАС, що стосується спільного навчання християн і мусульман.

Ці та ін. випадки мали місце на різних континентах і пов'язує їх лише одне: суворе дотримання законів шаріату і перевагу культури, що походить від них, які лежать в основі мусульманських гонінь на християн в сучасному світі.                                                                                  

За матеріалами www.sedmitza.ru