Дозвольте Богові торкнутись ваших сердець
  • Срд, 06/01/2016 - 21:14

«Дозвольте Богу торкнутися ваших сердець Своїм милосердям і перемінити їх» - такими словами монс. Даміан Мускус, генеральний координатор Всесвітнього Дня Молоді в Кракові, звертається в посланні до молодих людей, які готуються до цієї події. Залишається шість місяців до свята віри в старовинному польському місті, де з 26 по 31 липня збереться молодь з усього світу разом з Папою Франциском.

«Готуйтеся пережити незвичайні сюрпризи, які приготував для вас Бог, - пише єпископ, звертаючись до молоді. - Прийміть у ваші серця таємницю Господа, Який прийшов на землю з любові до нас». Нехай «сяйво Божої присутності освітить ваше повсякденне життя», а «Божа любов стане для вас джерелом мужності, сили і радості». «Принесіть це вашим близьким, - пише на завершення звернення монс. Даміан Мускус, - особливо тим, хто потребує в надії і допомоги. Так ви станете для світу ясним знаком милосердної любові Небесного Отця».

Тим часом, у всіх єпархіях світу численні молоді люди готуються до Всесвітнього Дня Молоді в Кракові. Наприклад, у Франції конференція помісних єпископів присвятила цій події спеціальний розділ на своєму веб-сайті. На сторінці під назвою «Три причини, щоб вирушити на Всесвітній День Молоді в Кракові» французькі єпископи пояснюють: «Це варто зробити в першу чергу тому, що молоді поляки готують вражаючий прийом; по-друге, щоб випробувати найбільшу, безмірну Божу любов до молоді всього світу; і, нарешті, щоб зустрітися з Папою Франциском, який вже заявив: 'Я приїду!'».

У спеціальному розділі інтернет-порталу Французької єпископської конференції опубліковано також звернення монс. Дені Мутеля, президента помісного Ради з душпастирства для дітей і молоді. «Молоді люди - це не стільки майбутнє Церкви, скільки її сьогодення, - зазначає прелат. - Вони є даром для Церкви ». Тому першорядним і справжнім викликом для молоді і для самої Церкви є євангелізація: «по-християнськи потрібно жити не тільки в благополучні часи», але насамперед «у нашій бідності, в нашій невпевненості, в наших помилках, коли Господь виходить нам назустріч» і «дозволяє випробувати щастя завдяки Таїнству Примирення».

«Молоді люди потребують дружби з Христом, - пише монс. Дені Мутель, - вони потребують того, щоб заново відчути: Бог їх любить і оберігає силою Своєю батьківській любові, Він завжди їх чекає».

На завершення свого звернення французький прелат підкреслює роль святого Папи Йоана Павла II, який був засновником Всесвітніх Днів Молоді: «Перед обличчям варварства тоталітарних ідеологій двадцятого століття, - пише єпископ, - він довірив самого себе і всю Церкву в руки Божого милосердя, приносячи надію всьому миру".