Двері Милосердя в зоні АТО. Нова каплиця у Маріуполі
  • Нед, 17/01/2016 - 11:09

Зі слізьми на обличчі духовенство і вірні пройшли через Святі Двері нової каплиці у Маріуполі, яку 15 січня 2015 р. посвятив ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Станіслав Широкорадюк. Святу Месу співслужив також єпископ-помічник Ян Собіло. «Цей храм, хоч і маленький за розмірами, але величний духовно, тому що тут перебувають вірні, які хочуть прославляти Господа Ісуса Христа, – сказав у своєму слові єпископ Станіслав. – І нема більш величної справи, як молитва вірності нашому Спасителем».

«Нашу радість розділили греко-католики, православні та протестанти, з якими ми разом молимося за мир та спільно допомагаємо українським воїнам і біженцям», – сказав в інтерв’ю для Радіо Ватикану настоятель римо-католицької парафії Ченстоховської Матері Божої о. паулін Леонард Адушкевич.

В урочистості взяли також міський голова Маріуполя пан Вадим Бойченко і голова Донецької обласної державної адміністрації пан Павло Жебрівський, який, зокрема, зазначив: «Та війна, яка нині точиться на теренах Донеччини, те вбивство, яке тут відбувається, повинно минути. І, безумовно, цей храм, ця каплиця, де ви будете звертатися до Бога, обов’язково принесе мир на Донеччину, мир в Україну».