"Двір язичників" збере журналістів
  • Пон, 02/09/2013 - 13:50

Черговий етап ініціативи Папської ради з культури "Двір язичників" буде присвячений проблемам журналістської роботи.

Зустріч відбудеться 25 вересня і її найважливішим моментом буде діалог між кардиналом Равазі, головою цієї ватиканської дикастерії, і засновником газети "La Repubblica", журналістом Евгеніо Скальфаро.

У рамках заходу відбудуться також інші дебати, в яких візьмуть участь керівники найбільших італійських газет: "Corriere della Sera", "La Stampa", "La Repubblica" і "Il Sole 24 ORE". Під час цих зустрічей будуть порушені, між іншим, такі питання як "Етика суспільства і етика комунікації", "Свобода і відповідальність в інформації: об'єктивність і правда", "Журналістика, культура і віра. Вірити і передати".

Мета римського заходу, як зазначили його організатори, полягає у налагодженні діалогу між представниками мас-медіа і невіруючими людьми.

Ідея таких зустрічей виникла з ініціативи Бенедикта ХVI. У 2009 р. Папа-емерит заявив, що Церкві потрібно щось на кшталт "Двору язичників", який був в Єрусалимському Храмі: найперший рівень наближення до Бога для тих, хто цікавиться Ним". Під час зустрічей "двору язичників" кожен з його учасників може висловитися і взяти участь у дискусії, ділячись таким чином своїм досвідом і поглядами.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va