Ефіопського патріарха допитували 72 години
  • Птн, 03/01/2014 - 11:58

Патріарха Ефіопської Православної Церкви Тавахедо, Абуна Матіаса (Matthias), заарештували. Після допиту, який тривав 72 годин, патріарха відпустили. Про це повідомило видання «Ethiopian Review». Причини його тимчасового утримання досі не відомі, але вважають, що це може бути пов’язане з критичними зауваженнями єрарха щодо влади, яку він звинуватив у існуванні більшості нинішніх проблем Церкви.

За повідомленнями ЗМІ, арешт ефіопського патріарха відбувся з ініціативи радника прем'єр-міністра з питань національної безпеки, Цегайе Бехане, якому не подобається критика Народно-революційного демократичного фронту, правлячої партії країни від 1991 року.

Патріарх не вперше має проблеми з ефіопською владою. У 80-х він був єпископом церкви в Єрусалимі і критикував комуністичний режим Хайле Meнгусту Маріяма. Через це 30 років він був у вигнанні у Сполучених Штатах, служачи там Архиєпископом. У березні 2013 він став шостим патріархом  своєї Церкви, яка виникла 1959 року в результаті розколу в Коптській Церкві, кількість вірних якої становить 45 млн. віруючих. Дехто вважає, що главою Церкви має стати патріарх Меркурій, який перестав керувати 1991 року за нез’ясованих обставин, коли до влади прийшла правляча партія.

За матеріалами: http://info.wiara.pl