Французькі єпископи: послання до нації
  • Срд, 24/04/2013 - 09:26

«У той час, коли багато наших співвітчизників глибоко стурбовані своїм майбутнім, ми хочемо бути для них свідками надії». Такими словами розпочав свій виступ кардинал Андре Вен-Труа на закритті пленарної асамблеї французьких єпископів, що днями відбулася в Парижі. Це було послання надії до нації, розділеної зсередини, яка виступає з протестами і демонстраціями на площах. Причина  –  цілий спектр соціальних проблем: від політичних питань і права на «шлюб для всіх» до реакції французів на економічний занепад. Виступ на асамблеї став останньою промовою кардинала Парижу як голови Єпископської конференції Франції, який з 1 липня поступиться цим постом новообраному єпископу Жоржу Полю Понтьє.

 

«Ми впевнені, – заявив кардинал, – в тому, що кожен з наших сучасників може і повинен зробити щось для інших. Ми знаємо людей, які, стикаючись з труднощами життя, відмовляються керуватися при цьому особистою зацікавленістю. Ми знаємо чесних і щирих політиків, натхнених глибокими переконаннями, в яких є мужність захищати їх, навіть якщо це багато чого коштує. Ми знаємо людей, натхнених турботою про загальне благо.

 

У своєму посланні до нації Архиєпископ говорив також про сім'ї й молодих людей, які шукають реалізації власного життя, не вибираючи шляхів насильства для вираження своїх переконань. «Ми хочемо підтримати цих чоловіків і жінок у свідченні Євангелія».

 

Сильні слова кардинал присвятив темі соціальної згуртованості. «Ми не можемо бути на боці громадських дій, спрямованих на дестабілізацію політичної влади. Наша місія у світі не має нічого спільного з фанатизмом, але еталоном цієї місії є Христос. Жодна дія, обумовлена ненавистю,  жодна дія, що створює ненависть, не може претендувати на Євангеліє Христове. Неможливо закликати на цю сторону Церкву. Навпаки, –  заявив на закінчення кардинал Вен-Труа, –  такі дії спотворюють образ Церкви».

 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va