Генеральний Секретар Синоду Єпископів кард. Балдіссері відвідав Тезе
  • Птн, 21/07/2017 - 13:00

Триває приготування до XV Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, що відбуватиметься у Ватикані в жовтні 2018 року на тему: «Молодь, віра та розпізнавання покликання». Отож, саме тепер є час слухання, збору пропозицій та порад, поділу враженнями, очікуваннями та труднощами.

Нещодавно кардинал Лоренцо Балдіссері, Генеральний Секретар Синоду Єпископів, на запрошення брата Алоїза, Настоятеля екуменічної спільноти в Тезе, мав нагоду особисто зустрітись із численними хлопцями та дівчатами, які прибули на літню екуменічну зустріч. Провівши з молоддю вихідні дні, кардинал Балдіссері міг поспілкуватись з представниками молодого покоління, щоб краще зрозуміти їхні потреби та очікування від душпастирів.

Про своє перебування у Тезе Генеральний Секретар Синоду Єпископів поділився із журналістом щоденного ватиканського видання «L’Osservatore romano», розпочавши із розповіді про засновників тих екуменічних зустрічей та позитивних наслідків, які вони мають. Він зазначив, що засновник зустрічей молоді у Тезе брат Роже Шутц спершу бажав працювати з родинами, які були у труднощах та бідними, однак, Господь скерував його до маленького французького села, де він розпочав та розвинув душпастирство молоді, що переросло у ту реальність, яку ми бачимо сьогодні. Брат Роже відзначався великим бажанням єдності, що й привело його починання до екуменічного виміру, коли з цілого світу з’їжджаються юнаки та дівчати, які належать до різних християнських конфесій.

Відповідаючи на запитання журналіста про приготування до наступної  XV Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, кардинал Балдіссері зазначив, що вже розіслано робочий документ Синоду разом із листом Святішого Отця Франциска до молоді. Молодь теж не є байдужою та подає свої пропозиції і прохання не лише через Єпископські Конференції у своїх країнах, але також і безпосередньо до Секретаріату Синоду Єпископів. Окрім того, молодь має можливість заповнити анкету-опитувальник в режимі он-лайн, подаючи свої думки та поради і таким чином роблячи свій вклад у приготування Синоду. І лише опрацювавши увесь зібраний матеріал, зокрема, відповіді молоді, стане можливим чітко окреслити теми, що будуть запропоновані для обговорення синодальним Отцям.