Глава Дамаської єпархії ВАЦ розповів про атаку на дітей-християн
  • Чтв, 21/11/2013 - 09:08

Абхазьке агентство «ANNA news» звернулося з питаннями до глави Дамаської єпархії ВАЦ єпископа Армаша Налбандяна про терористичний акт, який був здійснений 11 листопада в Дамаску біля школи при церкві Сурб Саргіс, жертвами якого стали також діти.

«Того дня на християнський квартал Дамаска впало три міни. Перша потрапила в автобус, але, на щастя, не вибухнула. Друга впала на майданчик, де нікого не було. А третя впала між двома автобусами. Загинуло п'ять осіб − водій і четверо дітей, десятки отримали поранення, одна особа у важкому стані», − розповів єпископ.

Відповідаючи на питання, чого домагаються терористи, обстрілюючи християнські квартали, він сказав: «Я вважаю, що коли почалася атака на християнські квартали і школи − це означає, що нас переслідують за віру».

«У школах ми прищеплюємо дітям наші цінності. Наша мета − виховати в дітях такі цінності, як мир, співчуття, прощення, любов. Терористи хочуть знищити наші школи. Ці злочинці стріляють в наші цінності. Вони вважають, що їм допоможе їх зброя, ракети, бомби. Наша зброя − наші цінності. Ми не маємо наміру від них відмовлятися. Це послання терористам, що ми не зупинимося і вони нас не залякають», − підкреслив вірменський єпископ. Він зазначив, що після закінчення терміну жалоби школи знову відкриються, незважаючи на погрози. Також єпископ висловив надію на якнайшвидший мир у Сирії та повернення сирійських християн, які, як він упевнений, лише тимчасово покинули країну.

За матеріалами www.blagovest-info.ru