Глава УГКЦ: Наш Патріархат матиме екуменічний вимір
  • Срд, 04/09/2013 - 14:03

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук вважає, що Патріарший устрій є життєво необхідний для очолюваної ним Церкви, бо УГКЦ нині стала глобальною Церквою, а її віряни проживають по всьому світу.

Про це першоєрах сказав під час веб-коференції на РІСУ.

«Патріархат - це не є якась зовнішня прикраса, чи якась особлива честь, яку хтось виявляє тій чи іншій Помісній Церкві східного обряду. Патріархат - це спосіб буття, спосіб існування», - зазначив він.

Глава УГКЦ зауважив, що греко-католицькі парафії нині розкидані по всьому світу.

«УГКЦ сьогодні є глобальною Церквою, яка існує не тільки в усіх куточках України, а й по всьому світі. Це наглядно показала подія святкування 1025-річчя хрещення Русі-України і освячення Патріаршого собору», - сказав першоєрарх.

Патріарший устрій, на його думку, дасть можливість Главі УГКЦ краще опікуватися своїми вірними та зберегти українських греко-католиків від небезпеки асиміляції.

«Патріарший устрій допоможе Главі Церкви правильно і повноцінно опікуватися, бути батьком для своїх вірних незалежно від того, де вони перебувають і чи мають вони там у себе структури УГКЦ чи ні», - сказав Патріарх Святослав.

Глава УГКЦ також підкреслив, що Патріарший устій матиме екуменічний вимір.

«Наш Патріархат матиме екуменічний вимір. Ми це добре розуміємо, що це буде Патріархат Київської Церкви з київським корінням. І наш Патріарший собор є видимим знаком тієї єдності, до якої закликали нас наші великі попередники», - наголосив Святослав Шевчук.

Джерело: РІСУ