Глава УГКЦ: «Учителю, вчини, щоб рука наших лікарів перетворилася на Твою цілющу десницю»
  • Нед, 29/03/2020 - 18:30

«Ісусе, в цей період страху, розгубленості та невпевненості, а також безсилля і нашої малої віри, прийди і зціли нас, візьми нас за руку. Вчини так, щоб рука наших лікарів перетворилася на Твою цілющу десницю, якою Ти врятуєш нас від немочей, від гріха і смерті. Учителю, віруємо, але допоможи нашому невірству» — такими словами сьогодні звернувся Предстоятель УГКЦ, Блаженніший Святослав, під час Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, онлайн-трансляцію якої здійснювало «Живе ТБ».

«У сьогоднішньому Євангелії ми зустрічаємо Христа, який спішить назустріч немічній людині. Ми бачимо, начебто Христос своєю присутністю проявляє неміч людини в протистоянні зі злом. Він дає зрозуміти, що коли людина недостатньо вірить, то забирає в Бога можливість своєю силою діяти в її житті. Чудо оздоровлення найкраще нам пояснює апостол Павло, кажучи: "Сила Божа проявляється у моєму безсиллі"», — зауважив проповідник.

Таким чином, ми бачимо, що людські можливості є обмеженими в різних аспектах її буття. Усвідомлюємо, що людина не є всемогутньою.

Блаженніший Святослав наголосив, що сьогодні Христос заохочує кожного переглянути, якою ж є наша віра. «Так важливо нам сьогодні сказати: “Вірую Господи, але допоможи моєму невірству. Допоможи не покладати надію лише на побожні звички чи на мою силу, навіть тоді, коли я Тебе про щось прошу. Нехай Твій дух проявиться в моїй молитві. Нехай Твоя сила проявиться в моїй слабкості. Вірую, Господи! Поможи моєму невірству”», — сказав він.

А також закликав усіх за прикладом батька юнака з сьогоднішньої Євангелії запросити Христа до наших домівок, щоб «Він сьогодні прийшов і допоміг нам, християнам нового часу, зростати у вірі, щоб Він зцілив наше невірство».

«У момент, коли мистецтво медицини почувається безсилим перед новим вірусом, просімо, щоб Божа сила проявилася в наших немочах. Проте продовжуймо дорогу молитви і посту, яка є шляхом переміни духу, бо це справжній шлях оздоровлення», — попросив духовний лідер українців.