Глава УГКЦ висловив співчуття владиці Ярославу (Прирізу) з приводу смерті його батька
  • Птн, 02/03/2018 - 16:40

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, висловив співчуття владиці Ярославу (Прирізу), Єпарху Самбірсько-Дрогобицькому, з приводу смерті його батька – Миколи.

У листі-співчутті читаємо: «До мене долетіла сумна звістка про те, що упокоївся в Господі Ваш дорогий батько Микола. Cкладаю Вам та всій Вашій скорботній родині свої співчуття і запевнення про молитви в наміренні новопреставленого.

Втрата батька – це тяжка подія для Вас. Тому скеровую до Вас слова потіхи, які знаходимо у Святому Письмі – вічному Божому Слові. «Я – воскресіння і життя. Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши – житиме!» (Ів. 11, 24).

Пан Микола відійшов від нас у час Великого посту, – час, коли ми через молитву, піст і милостиню намагаємося наблизитися до Господа, щоб зустріти воскреслого Христа. Ваш батько, який своїм життям об’являв милосердного Бога, сьогодні через смерть, що для віруючої людини є новозавітною Пасхою, уже завершив свій піст і увійшов у вічну радість.

«Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг», – цією фразою, за прикладом апостола Павла (2 Тим. 4, 7), пан Микола промовляє до Вас своє останнє слово, яке є виявом великої надії на Господа Бога та очікування Його вічної нагороди для тих, хто вірний Йому.

Нехай Ваша молитва в наміренні покійного буде милостинею, через яку Ви сподобитеся від Господа потіхи, а Ваш батько – прощення гріхів.

Віддаємо душу новопреставленого раба Божого Миколи в руки безмежного Божого милосердя та з вірою промовляємо: «Несказанної слави Твоєї  сподоби, Христе, того, що до Тебе переставився, де є житло тих, які веселяться, і голос чистої радості».

Батько владики Ярослава упокоївся в Бозі 2 березня 2018 року на 88-му році життя.