Хорватія: ЛГБТ активісти погрожують священику вбивством
  • Нед, 17/11/2013 - 14:29

Кампанія ЛГБТ активістів та правлячих соціал-демократів та лібералів в Хорватії проти референдуму, який має відбутися 1 грудня цього року, на який має бути винесене питання внесення в Конституцію країни визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка та однієї жінки, на думку політичних оглядачів набрала загрозливих для суспільства масштабів.

Як на один з небезпечних прикладів загострення ситуації, вказується на постійні заклики ЛГБТ активістів до вбивства о. Даміра Стоїча, капелана Загребського Університету і студентського капелана міста Загреба. При цьому поліція на такі заклики взагалі не реагує.

Більшість незалежних політичних коментаторів за загострення ситуація довкола майбутнього референдуму звинувачує правлячу коаліцію, яка потакає проявам ненависті стосовно католицького клиру та pro-life активістів. Коментатори також зазначають, що соціал-демократи та ліберали своїми виступами в хорватському парламенті, в яких неодноразово прирівнювали прихильників проведення референдуму до нацистів та фашистів і закликали очистити Хорватію від них, провокують насильницьку поведінку в хорватському суспільстві.

Окрім цього, як зазначають коментатори, міністри країни неодноразово порушили закон, закликаючи через ЗМІ бойкотувати референдум.

За матеріалами www.vecernji.hr