Християни в США врятували піццерію від шалу ЛГБТ-активістів
  • Пон, 13/04/2015 - 11:19

В американських штатах, які узаконили так звані гей-«шлюби», християни та інші особи консервативного світогляду потерпають від утисків та переслідувань через свої переконання, особливо, якщо відважуються їх явно обороняти. Піццерія «Memories» на півночі штату Індіана можливо би була закрита, якби велика частина суспільства штату не стала на сторону власника, який опинився під переслідуванням ЛГБТ-активістів. Для багатьох в США і світі історія з піццерією «Memories» відкрила очі на той факт, що ЛГБТ-рух усе більше показує фашистські та тоталітаристські характеристики. Хорватський pro life-портал «Zdravstveniodgoj.com» на основі повідомлень в американських ЗМІ опублікував статтю про випадок з піццерією «Memories».

Піццерія «Memories» - власність християнської сім’ї О’Коннор в містечку Волкертон на півночі американського штату Індіана – опинилася у центру уваги американських та світових ЗМІ, оскільки власники піццерії потерпають від переслідувань ЛГБТ-активістів та отримують погрози смертю. Пік випав на Великий Тиждень та Великодні свята (за григоріанським календарем).

Під нападом ліберальної частини суспільства перед тим опинився і губернатор штату Індіана Майк Пенс, оскільки він підписав закон, який гарантує у штаті дотримання права на свободу совісті, так званий RFRA (Religious Freedom Restoration Act). Закон покликаний захистити власників фірм та підприємців, які через свої релігійні переконання відмовлять гей-парам у послугах, які пов’язані з весільним гей-обрядом.

ЛГБТ-активісти одразу піднялися на ноги і засудили закон, стверджуючи, що цей закон легалізовує дискримінацію ЛГБТ осіб. До кампанії проти губернатора доклав руки і Стівен Кінґ, відомий автор романів-жахів. Істерика ЛГБТ-активістів та тиск ліберальних кіл змусив губернатора Майка Пенса вимагати від Конгресу штату прийняти до закону додаток, який пояснює що фірми і підприємці не мають права не надавати послуги ЛГБТ-особам в загальному.

Піццерія «Memories» опинилась в центрі ЛГБТ-істерики, коли дочка власника піццерії Крістал О’Коннор прилюдно підтримала закон, оскільки її родина, як християни не можуть надавати послуг для гей-«вінчання». Ця заява молодої американки викликала шквал нападів на її сім’ю. Офіційні сторінки піццерії у соціальних мережах переповнилися образливими коментарями та погрозами смертю. Американська поліція навіть змушена була розпочати розслідування проти неіменованого викладача фізкультури в одній з шкіл, який погрожував спалити піццерію та закликав інших прийняти в такому підпалі участь.

Оскільки члени сім’ї О’Коннор опинилися також і під телефонним залякуванням, вони змушені були просити поліцію про захист. Водночас вони були вимушені закрити свій ресторан.

«Ми, направду, неймовірно ображені й збентежені, ми просто висловили свої переконання», - заявила Крістал. – «ЗМІ не тільки роздули, але й перекрутили мої висловлювання. Ми ніколи не відмовлялися обслуговувати всіх, хто приходить до нашого ресторану, але організовувати гей-«вінчання» не можемо, оскільки це противиться нашим релігійним переконанням».

Підтримка, яку християнська спільнота надала власникам ресторану, додала їм хоробрості відкрити свій заклад минулого четверга – через вісім днів після вимушеного закриття. Піццерія була переповнена їхніми друзями і постійними клієнтами, а також людьми, які прийшли надати підтримку власникам піццерії, котрі не побоялися обстоювати свої релігійні переконання перед шквалом атак ЛГБТ-активістів.

Християнські активісти організували також акцію збору коштів, щоб підтримати власників піццерії. Зібрано 842 387 американських доларів. Власники піццерії отримані кошти передали на благочинність.

З приходом до влади в США президента Обами кількість штатів, у яких існують одностатеві «шлюби», зросла з 12 до 37.