Християнин не може бути антисемітом
  • Чтв, 14/11/2013 - 08:21

Спільно обороняти релігійну свободу закликав євреїв і християн кардинал Курт Кох.

Глава Папської ради сприяння єдності християн, водночас глава Комісії в справах релігійних стосунків з юдаїзмом, зазначив, що «вірні обох релігій повинні публічно давати знак солідарності з усіма атакованими з приводу їх віри і молитись за них».

Ватиканський єрарх у посланні до Конференції Європейських рабинів, яка засідала в Берліні, підкреслив, що як християни, так і євреї перед обличчям «агресивного секуляризму і войовничого атеїзму» мають завдання бути свідками «трансцендентного виміру». «Під плащем толеранції прикривається нова нетолеранція до релігійних традицій» - сказав кардинал Кох.

Понад 200 рабинів з 30 європейських країн 8-12 листопада зустрілись на щорічному пленарному зібранні, головною подією якого стало відзначення 75-ої річниці «кришталевої ночі» 1938 року. Вибір Берліна місцем зустрічі кардинал охарактеризував як «акт відваги».

«Нажаль, і надалі є необхідним засудження антисемітизму, який привів до жахливого і брутального досліду Шоа, знищення європейських євреїв. На кожній зустрічі з євреями Папа Франциск підкреслює, що християнин не може бути антисемітом, бо ж саме християнство має єврейське коріння» - написав у посланні кардинал Кох.      

За матеріалами: http://info.wiara.pl