Єпископ Кава: заспокоймо спрагу нашого серця у Христі
  • Пон, 04/12/2023 - 11:03

Роздуми єпископа-помічника Львівської Архидієцезії Едуарда Кави на початок Адвенту.

На своїй Фейсбук-сторінці він написав:

«Кохані, Адвент це не час, який треба перечекати і тоді настане Різдво. Адвент – це шлях, який треба пройти, щоби зустрітися з Ісусом. І хоча цю дорогу називають радісним очікуванням і вона має привести нас до ясел із солодким Немовлям, але це не означає, що вона буде простою.

Цей шлях цілком може бути тернистим і темним, попри яскравий блиск святкових гірлянд і декорацій. Тому що правильний шлях до Різдва повинен пролягати через найтемніші куточки нашого серця. Саме там ми ховаємо правду про свої істинні сподівання, очікування і прагнення.

Тож треба здобутися на відвагу і визнати, що ми найбільше у житті сумуємо за Тим, Кому самі ж не дозволяємо переступити поріг нашого серця. Насправді людина є істотою, яка хоче щоби її любили; щоби про неї піклувалися і вирішували її проблеми; розпачливо покладаючи цей тягар на інших подібних людських істост, вона зазнає розчарувань, але продовжує ігнорувати Того, хто любить її і довіряє настільки, що віддається до її рук беззахисним Дитям і запрошує рости і розвиватися разом з Ним. Це дуже радикальний спосіб проявити свою до нас любов і нам, людям зраненим гріхом, важко це зрозуміти і прийняти. Нам важко навіть щиро радіти з цього незаслуженого дару.

Тож запрошую вас у подорож до глибин свого серця, щоби зрештою таки зустрітися з Ісусом і заспокоїти у Ньому найбільшу спрагу свого серця».