Єпископ Стрікленд відмовився звільнятись,- кардинал ДіНардо
  • Суб, 11/11/2023 - 18:10

Папа Франциск усунув єпископа Джозефа Стрікленда з єпархії Тайлер, Техас, в суботу після того, як він відмовився піти у відставку,- зазначив Архиєпископ Галвестона-Х'юстона кардинал Даніель ДіНардо.

Як ми повідомляли, звільнення єпископа наступило після завершення формального розслідування в його єпархії, яке провела ватиканська дикастерія у справах єпископів. Це розслідування відбувалось раніше цього року і мало назву апостольської візитації, яка, як стало відомо, розглядала те як єпископ використовував соціальні медія, а також питання управління в єпархії.

Візитацію проводили єпископ Денніс Салліван з Камдена, Нью-Джерсі, та єпископ-емерит Джеральд Кіканс з Таксона, Арізона.

«В результаті візитації до Святішого Отця були подані рекомендації про те, що продовження служіння єпископа Стрікленда є неможливим», - цитує заяву від 11 листопада кардинала ДіНардо CNA.

«Після місяців ретельного дослідження Дикастерії у справах єпископів та Святішого Отця, було прийнято рішення, що слід вимагати відставки єпископа Стрікленда»,- продовжив ДіНардо. – «Отримавши цю вимогу 9 листопада 2023 р., єпископ Стрікленд відмовився звільнятись. В результаті, 11 листопада Папа усунув єпископа Стрікленда від його обов’язків єпископа Тайлеру.

У своєму оголошенні про звільнення єпископа Ватикан не подав причини. Наразі, поки не буде призначено нового єпископа, у єпархії керуватиме єпископ Джо Васез з Остіна.

Єпархія Тайлера видала заяву сьогодні вранці після оголошення про рішення Папи щодо звільнення єп. Стрікленда і призначення єп. Васкеза:

«Наша праця як Католицької Церкви на північному сході Техасу продовжується. Нашою місією є ділитись Євангелієм Ісуса Христа, сприяти автентичній християнській спільноті та служити потребам усіх людей із співчуттям та любов’ю… Ми прагнемо поглиблювати нашу віру, поширювати загальне добро та створювати середовище, яке приймає усіх для того, щоб зустріти люблячого Бога – Отця, Сина і Духа».

«У цей перехідний час молимось, щоб Бог продовжував щедро благословляти і підсилювати Церкву та святий, вірний Божий народ тут і в усьому світі»,- написано у заяві.