Єпископи Аргентини попереджають про небезпеку толерантності до наркотиків
  • Срд, 13/11/2013 - 20:14

Зловживання наркотиками та незаконна торгівля ними стали справжньою чумою в Аргентині. Про це говорять єпископи країни на своєму пленарному засіданні. Церкву непокоїть також суспільна терпимість до вживання наркотиків, що може привести країну до ситуації, з якої буде дуже важко вийти.

Єпископи звертають увагу на зріст доступності синтетичних психотропних речовин у місцях, де присутня молодь. Це пов’язано з корупцією у державних установах. «Громадськість завжди підозрювала, що члени сил безпеки, представники судової системи співпрацюють з мафіозними угрупованнями, – пишуть аргентинські єпископи. – Це  підриває довіру і придушує надію на зміни до кращого».

Єпископи попереджають, якщо держава не в змозі реагувати, то викорінити поширене явище наркоманії буде дуже важко. «Очевидно, це надзвичайно складне завдання, і сила корупції, і залякування з боку злочинних груп є серйозними. Але не є правдою, що нічого не можна вдіяти». Тому єпископи закликають владу Аргентини вести боротьбу з цим злом на різних рівнях. Вони також вказують, що треба зміцнити кордони, через які наркотики дістаються до Аргентини.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va