Єпископи Австралії закликають молитись за покійного кардинала Пелла
  • Срд, 11/01/2023 - 14:53

«З великим смутком ми прийняли звістку про несподівану смерть кардинала Джорджа Пелла у вівторок увечері. Кардинал Пелл був сильним і виразним провідником у Католицькій Церкві Австралії, як Архиєпископ Мельбурна та Архиєпископ Сіднею, а також як член Конференції єпископів впродовж понад 25 років», - йдеться у заяві глави Конференції єпископату Австралії Архиєпископа Тімоті Костелло.

Єрарх нагадав, що численні чесноти покійного кардинала були загально визнані, як в Австралії, так і у всьому світі, про що свідчать його ватиканська номінація префектом секретаріату економічних справ та членом Ради Кардиналів – групи радників Папи Франциска.

«Вплив кардинала Пелла на життя Церкви в Австралії та усьому світі буде відчуватись ще впродовж багатьох років. Пам’ятаючи про нього і роздумуючи над його спадщиною, заохочую усіх католиків і людей доброї волі доєднатись до молитви за кардинала Пелла, чоловіка глибокої та незламної віри, а також за спокій його душі», - закликав глава австралійського єпископату.

Нагадаємо, кардинал Пелл помер увечері вівторка 10 січня у Римі у віці 81 року. Він пройшов операцію заміни протезу стегна, після якої, попри повернення до здоров’я, отримав обширний серцевий напад.