Єпископи Чилі про національне примирення
  • Суб, 14/09/2013 - 10:42

До примирення не можна змусити, – про це нагадали єпископи Чилі. Вони випустили спеціальне повідомлення на 40-ву річницю військового перевороту, який здійснив генерал Августо Піночет 11 вересня 1973 року. У документі єпископи нагадують ті трагічні події і заохочують своїх співвітчизників йти дорогою правди, справедливості та примирення.

Чилійські єпископи звертають увагу на гідність особи і права людини: «Правда, справедливість і примирення: це та дорога, яку ми запропонували, щоб досягнути гідного життя і людського співіснування. Сьогодні, більш ніж коли-небудь, ми віримо в цю дорогу, незалежно від існуючих перешкод. Цю дорогу пропонує Ісус, щоб ми могли осягнути великої Батьківщини. Примирення не може бути наказом, бо воно зароджується у милосердному серці. Ми вважаємо, що маленькі вчинки окремих осіб і установ можуть мати життєво важливе значення для загоєння ран і сприяння примиренню».

Єпископи також нагадують нещодавні слова Папи Франциска: «Це не культура зіткнення, не культура конфлікту будує співіснування народів, але культура зустрічі та діалогу. Це єдиний шлях до миру».

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va