Індійському кардиналу прислали погрозу смерті
  • Пон, 15/06/2015 - 13:58

Кардиналу Телесфору Топпо, Архиєпископу Ранчі, прийшов лист з погрозою смерті. 8 червня він отримав лист, в якому його звинувачують в поширенні релігії і зароблянні на цьому грошей, і  одразу повідомив про це місцеву поліцію.

Швидше за все, цей лист є справою рук Народного визвольного фронту Індії, угрупування, що відкололось від Комуністичної партії маоістів Індії. Автори листа дали кардиналу 15 днів для того, щоб сплатити викуп в сумі 50 мільйонів рупій (еквівалент 691 844  євро). Якщо він не сплатить цю суму, його погрожують вбити. «Ви заробили гроші на поширенні своєї релігії, і мусите віддати частину нам. Поліція нам не може зашкодити. Поліція не здатна зупинити наших  людей. Якщо не заплатите, то Вас вб’ють».

Лист підписав Рай Куюр, самопроголошений лідер Народного визвольного фронту Індії в бенгальському регіоні Джарханд. Місцева поліція наразі перевіряє чи цей лист, відправлений з села Куху, є автентичним.

Як розповів кардинал Топпо агенції «AsiaNews», лист написаний мовою хінді, був доставлений тоді, коли кардинала не було в країні. «Зараз поліція досліджує цю справу, а ми продовжуємо своє служіння апостоляту, особливо серед вбогих і відкинених суспільством, племінним мешканцям і далітам», – зазначив кардинал.

В Індії Церкву часто звинувачують в тому, що вона проводить євангелізацію шляхом обману, спокушаючи людей. «В листі сказано, що поширюючи нашу релігію, ми таким чином збагачуємось. Всі ці звинувачення є безпідставними, сфабрикованими і брехливими. Навернення в християнство є актом вільної волі, вільного вибору і гарантується Конституцією Індії», – додав кардинал Топпо.

Як зазначив Джая Рой, керівник місцевої поліції, «Кардинал є важливим лідером християнської спільноти. Ми приставили відповідну охорону до його будинку, і також будемо охороняти його в поїздках».