Ісламісти винищують немусульман в Кенії
  • Срд, 03/12/2014 - 00:58

Церква Кенії закликає владу через зростання небезпеки оголосити в цій африканській країні стан національної катастрофи, а також посилити правила, що регулюють володіння зброєю. Заклик єпископів пов'язаний з черговими вбивствами немусульман. Їх скоюють ісламісти з угрупування «Аль-Шабаб».

Цієї ночі джихадисти вбили 40 працівників каменоломні на північному сході Кенії. Свідки розповіли, що злочинці спершу відділили мусульман, а потім убили всіх інших пострілом у потилицю. Чотирьох осіб зарізали.

Ісламісти зізналися в скоєнні злочину, наголошуючи, що вбили «кенійських хрестоносців».

У листопаді вбили 28 пасажирів автобуса, що їхав до Найробі. Загинули тільки ті, що не змогли прочитати віршів з корану.

Кенійські єпископи закликають владу посилити прикордонний контроль, щоб запобігти проникненню ісламістів з Сомалі. Вони також кажуть, що корупція, яка отруює країну, негативно впливає на функціонування місцевих служб безпеки. Послання Комісії справедливості і миру єпископату Кенії, в якому Церква закликає до рішучих дій, щоб відновити безпеку в країні, має промовисту назву: «Кенія, народ в жалобі ... треба діяти негайно».