Календар Папи Франциска на найближчий час
  • Срд, 28/08/2013 - 17:36

Дедалі щільнішим стає порядок денний Папи Франциска. У середу 28 серпня о 16-ій годині римського часу в базиліці святого Петра у Ватикані він зустрінеться з молодіжним паломництвом італійської дієцезії Пьяченца-Боббіо. Понад 500 юнаків і дівчат прибули до Риму з нагоди Року Віри, а їхня проща, що триває від 27 до 29 серпня, проходить під гаслом «На цьому камені», посилаючись на слова Ісуса, сказані до святого Петра: «На цьому камені (скелі) я збудую мою Церкву» (пор. Мт 16,18).

А о 18-ій годині в римській базиліці святого Августина Святіший Отець очолить Святу Месу з нагоди відкриття Генеральної Капітули Ордену Августинців. У богослуженні братимуть участь тільки члени Августинського Ордену Августинців.

28 серпня в літургійному календарі Церкви є днем спомину святого Августина, єпископа Іппонського, і саме в цей день кожних 6 років розпочинається Генеральна Капітула, що є найвищим органом управління Ордену, вибираючи Головного Настоятеля та Генеральну Курію, а також вирішуючи напрямні лінії життя та діяльності Ордену.

4 вересня Святіший Отець розпочне загальні аудієнції з прочанами, які були припинені під час літнього періоду.

10 вересня Папа Франциск відвідає Центр Асталлі, заснований понад 30 років том Єзуїтською службою біженців, до якого щороку звертаються понад 20.000 мігрантів. Центр Асталлі включає притулок для понад 450 мігрантів багатьох національностей та віровизнань, їдальню для убогих, амбулаторію, школу італійської мови тощо.

16 вересня в римській папській базиліці святого Івана на Латерані Святіший Отець зустрінеться з духовенством Римської дієцезії.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va