Канада: власникам кінотеатрів погрожують розправою за показ християнського фільму
  • Чтв, 15/08/2019 - 12:00

Поліція Канади розслідує два інциденти: власникам кінотеатрів погрожують розправою за організацію показу фільму «Незаплановані», в якому розкривається історія життєвого шляху Еббі Джонсона, що відмовився від посади в компанії з планування народжуваності, щоб стати представником руху з захисту не народжених дітей.

Бі Джей Маккелві, пастор і президент канадського дистриб'ютора фільму Cinedicon, повідомив LifeSiteNews, що два приватних власники кінотеатрів отримали погрози про  розправу, після чого підприємці подзвонили в поліцію. За словами Маккелві, власники поставилися до погроз серйозно і стали переживати за сім’ї.

До поступлення погроз продюсери фільму створили веб-сайт, в рамках якого перераховуються  46 канадських кінотеатрів, де пройде показ кінострічки, проте пізніше список видалили.

Недавно «Канадська коаліція за права на аборт» (ККПА) різко виступила проти фільму, назвавши його «небезпечним елементом пропаганди проти абортів», який містить  «очорнюючі брехливі свідчення». За повідомленням коаліції, фільм «проповідує абсолютистський  і крайній випадок проти абортів», який не має нічого спільного з дійсністю». ККПА заявила, що фільм спровокує насилля щодо медичних організацій, які здійснюють аборти.

Маккельві відповів на погрози наступне: «На жаль, все дійшло до цього». Потім він вказав на лицемірство товариства, яке виступає за  планування народжуваності. «Це всього лиш кіно. Тема стрічки, безумовно, злободенна. Тим не менше, це всього лиш кіно. Коли вони твердять про вибір в користь планованої народжуваності - це просто смішно, так як вони самі не пропонують глядачу вибору - вибору піти в кінотеатр і подивитись фільм!».

Робота «Незапланованих» дебютувалась в США 29 березня, зібравши в прокаті 18 мільйонів доларів. На початку виникли труднощі при пошуках дистриб’ютора, які покаже  фільм у Канаді, тому Маккелві звернувся до продюсерів.

В основі кінофільму лягли спогади Еббі Джонсон. Письменниця зберігає оптимізм, вірячи в позитивний вплив твору в Канаді. У часі вебінару з прихильниками руху  захисту не народжених дітей, вона сказала: «Поки що голоси канадських учасників руху за життя успішно заглушають. Поява "Незапланованих" у Канаді допомогло їм зрозуміти, що сили повертаються. Скоро наших почують знову».