Кардинал Кох: Папа Франциск хоче поглиблення екуменічного діалогу
  • Пон, 25/03/2013 - 22:23

"Я впевнений, що для Папи Франциска екуменічний діалог – дуже важливий", – сказав в інтерв'ю Ватиканському радіо кардинал Курт Кох, голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності. За словами єрарха, Понтифік це чітко засвідчив під час своєї першої зустрічі з представниками конфесій та релігій, яка відбулася наступного дня після його інавгурації. Глава ватиканської дикастерії вважає, що Святіший Отець докладе всіх зусиль для пошуку і досягнення видимої єдності між християнами.

Швейцарський  кардинал зазначив, що також новий глава Англіканської Церкви Джастін Уелбі висловив бажання зустрітися з Папою Франциском. "Ми будемо намагатися так запланувати цей візит, щоб він приніс позитивні плоди й сприяв екуменічному діалогу", – зазначив єрарх.

Говорячи про  історичну присутність Патріарха Константинопольського Варфоломія І на інавгураційній Літургії Папи Франциска, кардинал зазначив, що це великий плід екуменічної роботи, яка досі велася між католиками і православними. Він нагадав також, що обмін делегаціями з приводу патрональних свят зробив величезний внесок у поглиблення цих взаємин. Крім того, кардинала Кох вважає, що спільний візит Папи Франциска і Варфоломія І до Єрусалиму 2014 р. стане  добрим символом хоробрості та  екуменічним імпульсом.

Говорячи про взаємини з Російською Православною Церквою, голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності зазначив, що вони покращилися, хоча залишаються невирішеними деякі питання. Він також наголосив на "невеликій кількості сигналів" з боку Москви про готовність до зустрічі Патріарха і Папи. Але в цій ситуації, на думку кардинала Коха, важливе поглиблення взаємин і екуменічного діалогу.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va