Кардинал Мюллер: “Вірус небезпечний, але гріх – смертельний”
  • Суб, 16/10/2021 - 17:10

Кардинал Мюллер нагадав, що коронавірус «не єдиний виклик для людства» і що «прощення наших гріхів у таїнстві покаяння – це божественна вакцина зі 100% гарантованою ефективністю прощення та винагородою за вічне життя».

У письмовій заяві LifeSiteNews колишній префект Конгрегації доктрини віри Герхард Людвіг Мюллер підкреслив необхідність надприродного реагування на коронавірусну кризу, а не зосередження виключно на тілесному здоров’ї та політичних вимогах.

Кардинал розповів про свою останню ініціативу, яка полягає у створенні Фонду Господа Ісуса, метою якого допомогти людям усвідомити про роль Христа Господа у житті суспільства. Він є ковчегом спасіння для світу. «Фонд DOMIINUS IESUS – це некомерційна організація, що переслідує релігійні цілі, які включають поширення культури та доктрини Римо-Католицької Церкви у світі. Зокрема, він сприяє унікальності та рятівній універсальності Ісуса та Церкви, згідно з яким Господь Ісус довірив своїм учням мандат проголошувати Євангеліє усьому світу та хрестити всі народи до свого вознесіння на небо ”.

Висловлюючи надію на успіх євангелізаційних проектів фонду, кардинал пояснює, що “незважаючи на технічний та цифровий прогрес та глобалізацію, Церква повинна пояснити сенс людського існування”, маючи на увазі, що ім’я Ісуса є єдиним, у якому ми отримуємо спасіння.

Єрарх розкритикував надмірну участь єпископів у реалізації екологічної програми. На його думку, вони не повинні “присвячувати себе питанням охорони навколишнього середовища та природи, замінюючи політиків”, а скоріше змінювати “релігійний клімат”. Подібні обов’язки, як нагадує нам священнослужитель, покладаються, перш за все, на Папу, місія якого “зібрати всіх християн у сповіді віри, сказавши Господу: “Ти Христос, Син Бога Живого ”.

“Церква потребує Папу як вікарія Христа”, – підкреслює Мюллер, додаючи, що ця роль “у 1000 разів важливіша, ніж бути співрозмовником амбітних політиків, псевдофілософів та журналістів, які просто хочуть краще продати свої інтерв’ю”.

Кардинал Герхард Мюллер також нагадав про важливу істину, яка наразі прихована під гаслами специфічного “послуху” Папі. А саме, він сказав, що єпископи не є “придворними, які лестять князю” або “слугами Святого Престолу”, вони “підзвітні Христу, як його представники, а не як делегати Папи”. “Справжні католицькі єпископи не підкоряються суспільній думці, але свідчать про” здорову доктрину “Євангелія Христа, зміцнену силою Святого Духа”, – додає він.

Нарешті, кардинал звертається до «синодального шляху», розпочатого Папою Франциском, коментуючи, що «люди не можуть реформувати Церкву або побудувати нову відповідно до власних уподобань, але Бог реформує нас, оновлює, щоб ми могли бути добрими християнами, живими членами Його церковного Тіла через таїнства ». «Христос є Головою», і всі єпископи, включаючи єпископа Риму, є лише «Його слугами» і «ніхто не може закласти фундамент, крім того, який вже є, а це Ісус Христос», – наголошує кардинал Мюллера.