Кардинал Паролін чекає політичних плодів від подорожі Папи у Святу Землю
  • Пон, 12/05/2014 - 23:39

Церква йде назустріч іншим не з примусу або для реалізації конкретного проекту, але щоб слідувати за Ісусом, зазначив кардинал Держсекретар П'єтро Паролін в інтерв'ю італійському виданню "Corriere della sera". На думку кардинала, така "динаміка притаманна природі Церкви, яка не живе власним світлом, як говорили Отці перших століть". На думку кардинала Параліна, Церкві необхідно завжди пам'ятати, що вона повинна слідувати за Христом, щоб її ініціативи та структури не стали самодостатніми. Єрарх зазначив, що в іншому випадку будуть збільшуватися забобони щодо діяльності Церкви, яка розглядатиметься виключно в політичному ключі.

Коментуючи зміни в Римській курії ініційовані Понтифіком кардинал Паролін нагадав, що їхня мета сприяти тому, щоб ватиканські структури стали ефективним інструментом на благо всієї Церкви та давали справжній приклад служіння.

Кардинал висловив сподівання, що Апостольська подорож папи Франциска в Святу Землю, запланована на 24-26 травня 2014р. принесе гарні плоди не тільки в пастирській і релігійній сферах, але також і в політичній: в першу чергу підштовхне до рішучого відновлення переговорів між ізраїльтянамиі і палестинцями і поверне увагу до проблем Сирії. "Я боюся, що цей конфлікт стане забутим", - сказав кардинал і нагадав, що його військове вирішення нікуди не приведе.

Говорячи про питання християнської етики, кардинал Держсекретар підкреслив, що її не можна розглядати у відриві від милосердя і віри. "На початку віра, а потім мораль", - сказав він і додав, що інакше, християнська етика ризикує перетворитися на збори приписів і наказів.

За матеріалами  http://be.radiovaticana.va