Кардинал Раї в ООН: ісламський фундаменталізм і загроза миру
  • Суб, 12/04/2014 - 15:58

У штаб-квартирі ООН в Женеві маронітський Патріарх Антіохії кардинал Бешара Бутрос Раї виступив на тему християнства, миру і майбутнього на Близькому Сході. Мова кардинала була присвячена трьом основним моментам.

По-перше, - це факт присутності християн в арабському світі, багатство традицій і соціальних ініціатив в різних країнах, що стали моральними і людськими цінностями, в постійному пошуку співіснування при наявних відмінностях.

По-друге, - нинішня дестабілізація на Близькому Сході у зв'язку з численними переворотами, релігійно-ідеологічною боротьбою, фундаменталізмом, майже усунули початкові плоди «арабської весни», а також через втручання західних країн, що підтримують болючий конфлікт.

Третім пунктом виступу кардинала було обговорення перспектив для Сирії: особливо актуальні тут численні заклики Папи Франциска до політичного вирішення питання за допомогою діалогу і переговорів. З іншого боку, кардинал Раї відзначив важливість заяв постійного ватиканського спостерігача при ООН в Женеві монс. Сільвано Марії Томазі, який неодноразово підкреслював необхідність вирішення конфлікту шляхом взаємної поваги, без маніпуляцій релігією і політикою.

На завершення промови Патріарх відзначив численні елементи, загальні для християн і мусульман: вони являють собою міцну основу для побудови майбутнього.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va