Кардинал Руїні: Для Івана Павла ІІ найважливішою була євангелізація
  • Чтв, 23/01/2020 - 12:33

Справа, яка була найважливішою для Івана Павла ІІ як єпископа Риму – це нова євангелізація Вічного міста, – згадує кардинал Камілло Руїні, який від його імені впродовж 14 років як кардинал-вікарій відповідав за душпастирську роботу в Римській єпархії. З нагоди 100-річчя від дня народження Папи Івана Павла ІІ, що припадає цього року, він дав інтерв'ю агентству ACI.

Він звертає особливу увагу на близькість святого Папи з його єпархією. Щоразу, коли він готувався відвідати римську парафію, а робив це в середньому 15 разів на рік, запрошував його на вечерю разом з допоміжним єпископом, відповідальним за цю ділянку, а також священника та вікарія. Він робив те ж саме з нагоди інших римських заходів, таких як щорічні зустрічі зі студентами, священниками та відвідування лікарень.

Кардинал Руїні також згадує про велику працю євангелізації, яку здійснили в Римі з ініціативи Івана Павла II безпосередньо перед Великим Ювілеєм. Разом із священниками задіяли 2 тис. монахинь та 14 тис. мирян. Відвідали 70% римських сімей і 50% робочих місць. Іван Павло II знав, що Рим є серцем Церкви і має бути взірцем для всіх, – зазначив кардинал Руїні.

Говорячи про спогади, як особисті, так і професійні, італійський кардинал пригадав візити Івана Павла ІІ до парафій, від яких він не відмовлявся, незважаючи на прогресуючу хворобу, а також про його занурення в молитву, навіть тоді, коли довкола був шум і замішання.

На запитання про ставлення святого Папи до целібату, кардинал Руїні зауважив, що він повністю погоджувався з навчанням свого попередника Павла VI. Для Івана Павла ІІ відмова від целібату була немислимою, – додав кардинал Руїні.