Кардинал Тарксон молився за жертв атомного бомбардування Японії
  • Птн, 09/08/2013 - 00:03

8 серпня кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради "Iustitia et pax", взяв участь у щорічній меморіальній церемонії в парку "Ground-Zero", в центрі японського Нагасакі. Церемонія пройшла в пам'ять про жертви атомного бомбардування 9 серпня 1945р. У ході церемонії, голова ватиканської дикастерії нагадав про страждання людства, викликані війнами, голодом, природними катаклізмами, жорстокими і марними конфліктами, і особливо "глобалізацією байдужості", яку місяць тому засудив Папа Франциск під час візиту на італійський острів Лампедуза. Молячись за всіх, хто ще страждає від наслідків атомного бомбардування та радіаційного забруднення, кардинал побажав, щоб якомога швидше настав час, коли всі народи зможуть жити у свободі від страху, без насильства, мук і сліз, "завдяки світлу правди Божої та впевненості в Його любов".

Кардинал Тарксон зазначив, що першим миром, якого необхідно досягти, є сердечний мир, який міститься в серцях вільних від гріха.

Меморіальний парк "Ground-Zero", в якому пройшла пам'ятна церемонія, був побудований на місці падіння атомної бомби, скинутої на місто в 1945 р. У його центрі знаходиться статуя-символ миру − людина, одна рука якої витягнута в небо, а інша показує жест миру; її очі закриті у молитві за жертв; одна нога закладена на іншу, що символізує роздум про майбутнє, а друга стоїть на землі, що означає необхідність відміни застосування атомної зброї.

Молитва в центрі Нагасакі була передостаннім пунктом програми візиту ватиканського єрарха до Японії. 9 серпня кардинал очолить Євхаристію в інтенції миру на планеті, а потім повернеться до Риму.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va