Кардинали про нового Папу
  • Птн, 15/03/2013 - 20:26

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" містить висловлювання деяких кардиналів щодо обрання на Престол св. Петра Папи Франциска.

Видання зазначає, що кардинал Агостіно Валліні, Папський вікарій  Римської єпархії, у своєму зверненні до віруючих Вічного Міста наголосив, що новообраний Папа повинен буде очистити Церкву від плям, які забруднили її прекрасне обличчя. На думку кардинала, обрання  імені Франциска Ассизького є "сильним посланням", яке свідчить про стиль роботи нового Понтифіка. "Римська єпархія буде завжди поруч з Папою, приймаючи з вірою і послухом його керівництво та  підтримуючи його в реалізації великого тягару, який Господь поклав на його плечі", – запевнив кардинал Валліні.

Префект Конгрегації євангелізації народів, кардинал Фернандо Філоні, зазначив, що новий Понтифік всім продемонстрував, що євангелізацію треба вести новими методами в нових місцях, особливо поза великими містами, і "йти до тих, хто потребує, несучи радість і надію всім тим, хто опинився у матеріальній і духовної убогості».

Для Архиєпископа Нью-Йорка, кардинала Тімоті Долана, обрання Папи Франциска – це історичний жест. Єрарх розповів, що після обрання на Престол св. Петра новий Папа сказав усім кардиналам – учасникам конклаву, що вибрав ім'я Франциска Ассизького, оскільки цей святий піклувався про бідних і нужденних. "І цим буде займатися новий Папа", – сказав єрарх, додаючи, що Церква "опинилася в хороших руках, про що всі добре знають".

Нарешті, Папський вікарій  Римської єпархії в емеритурі, кардинал Камілло Руїні, зазначив, що обрання імені Франциск новим Папою має багато значень. Єрарх нагадав, що Франциск Ассизький разом зі святим Домініком ввели великі реформи в Церкві, не порушуючи Її єдності, і сьогодні Церква має в цьому особливу потребу. "Але залишимо новому Папі зробити вибір, який Святий Дух пропонує його розуму і серцю", – сказав кардинал Руїні.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va