Католицький священик став жертвою трагедії у Сент-Пол, Канада
  • Срд, 14/05/2014 - 18:10

Католицький священик став однією з жертв трагічних подій у п'ятницю, що мали місце в містечку Сент-Пол, Альберта, Канада.

Преподобний Гілберт Дасна помер від вогнепального поранення в груди у результаті сварки в маленькому містечку поблизу Альберти.

Близько 6:15 по обіді у п'ятницю канцлер католицької єпархії Святого Павла о. Пітер Тран отримав повідомлення від офіцерів Королівської канадської кінної поліції з місця події, що 32-річний Дасна був застрелений і доставлений до лікарні св. Терези, що знаходиться за квартал від катедри св. Павла.

О. Тран приїхав до лікарні близько 7:10 вечора і йому сказали, що о. Дасна помер за кілька хвилин до його прибуття.

"Поліція повідомила о. Трана, що Дасна отримав поранення у груди, коли його знайшли, він мав сильну кровотечу. Пораненого отця терміново перевезли до  лікарні та незабаром він помер від отриманих ран", –  сказав П'єр Ламуре, представник католицької єпархії Святого Павла.

За словами Ламуре, у той момент, коли трапилася стрілянина, о. Дасна, вірогідно, був один у будинку парафіяльного священика поруч із собором.

Іммігрант з Камеруну, Африка, о. Дасна був висвячений на священика 11 липня 2009 р. і почав служити в Сент-Полі 19 травня 2011 р. Зокрема, він служив у французькій та католицькій спільнотах.

"Він був життєрадісною, мирною людиною", – сказав Ламуре. "Всі його любили. У нього був справжній дар до праці з молодими студентами. Дуже важко описати почуття по-іншому, ніж шок, печаль, оніміння".

Трагічний інцидент у п'ятницю відродив у спільноті почуття, що нагадують пережите лише два роки тому, коли 46 -річний водій, Річард Бенсон, своїм мінівеном заїхав на територію школи Racette Junior High School у Сент-Полі, і збив на смерть 11-річну  Меган Волітскі та серйозно поранив двох інших.

"Це нагадує особисто мені, і я впевнений, що багатьом інших людям у Сент-Пол, всю травму і печаль, коли бачиш, що життя закінчується раптово і без пояснень", – сказав Ламуре. "Але містечко відоме тим, що є гарним місцем для сімей, і люди дуже пишаються своїм містом. Трагедія об'єднує людей, і це є ще одним прикладом того, як це місто збирається разом, і продовжуватиме збиратися разом, аби сумувати і рухатися далі."

Точні подробиці інциденту досі не з’ясовані, розслідування продовжується.

За матеріалами Edmonton Sun