Католики збирають гроші для військових
  • Чтв, 15/05/2014 - 13:23

Після успішно проведеної акції «Допомога українській армії» римо-католицька спільнота знову спільними зусиллями збирає кошти на розвантажувальні тактичні жилети для військової частини №2197 Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління державної прикордонної служби України, що на самому кордоні з Придністров’ям.

Збором коштів займаються священики (о.Олександр Лаврентьєв, о.Олександр Оріховський) та волонтери.

Військові звернулися до католиків із проханням про придбання 500 розвантажувальних жилетів. Середня вартість одного тактичного жилета — 260 грн. У магазинах вони продаються ще дорожче — від 400 грн. Але волонтерам вдалося домовитися про пошив необхідної кількості розвантажувальних жилетів по 150 грн. (80 грн. — за пошив + 70 грн.— вартість необхідного матеріалу на один жилет).

Загалом для пошиву 500 тактичних жилетів потрібно зібрати 75 тисяч гривень.

Під час попередньої акції на потреби військових було зібрано 65 тис. грн. За ці гроші було придбано берци та розвантажувальні тактичні жилети.

За словами волонтерки Мар’яни Логвіненко, яка була у таборі Збройних Сил України та розмовляла з офіцерами, потреби військових набагато більші. Їм не вистачає і касок, і бронежилетів, і розвантажувальних жилетів близько 3 тисяч. «Але просять принаймні 500 розгрузок на зміну», — каже дівчина. Активісти обіцяють повну звітність про перебіг збору коштів та фотографії з місця події.

Пожертви просять надсилати на рахунки:

ПриватБанк — 5457 0824 5088 2183 на ім’я Логвіненко Мар'яна.

Аваль — 4149 5016 7951 5826 на ім’я Олександр Лаврентьєв.

 

Довідка:

Розвантажувальний тактичний жилет — це елемент екіпіровки військовослужбовця. Це жилет з великою кількістю кишеньок та кріплень, що призначаються для комфортного носіння зброї, набоїв, гранат, фляги, аптечки тощо.

Джерело: CREDO