Київ: профанація статуй Ісуса Христа і Діви Марії
  • Пон, 30/10/2023 - 13:23

У Києві на території парафії Успіння Пресвятої Діви Марії, що на лівому березі, невідомі відбили від хреста і вкрали фігуру Ісуса Христа.

Це сталося у місці, де відпочивають, моляться і роздумують парафіяни і місцеві мешканці.
Від фігури Ісуса залишили лише руки, а у лівому оці фігури Діви Марії загасили цигарку.  Про це повідомляє Фейсбук-сторінка парафії.
 

За словами настоятеля, отця Матеуша Адамскі, жахливий інцидент за участі двох невідомих осіб стався у неділю, 29 жовтня, близько 17:30. Уже роками на території парафії стояла фігура, що пригадувала момент смерті нашого Спасителя на Голгофі. На невеличкому узвишші, що нагадує собою гору, на якій було розіп’ято нашого Спасителя, височіє хрест із фігурою Ісуса. Під хрестом стоїть Богородиця.

Уже десятиліттями це місце служить для тих, хто бажає зупинитися для молитви.

 

"Ніхто раніше не наважувався піддати профанації символ Спасителя. Чи можна вважати збігом обставин, що це сталося напередодні світського свята хелоувін? І чому вкрали фігуру?" - говорить священник. - 

Хочемо подякувати поліції Дарницького району за оперативну реакцію і сприяння. А ми, з нашого боку, молимося за цих людей, яких сатана спокусив вчинити святотатство. Молімося, щоб вони пізнали любляче батьківське обличчя Бога», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив настоятель, парафія подбає, аби на зневаженому хресті з’явилася нова фігура Ісуса.

Як відомо, у зв’язку з Фатімськими об’явленнями у Церкві існує молебень п’яти перших субот місяця. Одна з його умов – відшкодування за п’ять видів зневаг і блюзнірств проти Непорочного Серця Марії. Один із видів – профанація зображень Пресвятої Діви Марії. Молимося в намірі відшкодування саме за цю зневагу, що сталася у Києві.