Колишній англіканець став єпископом католицької єпархії
  • Чтв, 13/06/2013 - 20:25

Колишній англіканський священик став єпископом католицької єпархії. Папа Франциск призначив єпископом єпархії Іст Англія (Східна Англія) Алана Хоупеса.

 

Єпископ Алан Хоупес був каноніком англіканського собору (1987–1992), він походить з Оксфорду, зараз йому 69 років. Алан Хоупес вивчав теологію в Королівському коледжі Лондона, а 1968 року отримав священичі свячення у Англіканській церкві, де служив упродовж 24 років. До 1987 року він працював у різних парафіях Лондона, а тоді був призначений каноніком собору св. Павла.

 

П'ять років пізніше Алан Хоупес перейшов у Католицьку Церкву, де після трирічних студій отримав священичі свячення (оскільки Католицька Церква не визнає англіканського рукоположення). Упродовж двох років він був вікарієм у Кенсінгтоні, а потім парохом Челсі. У 1999 році став судовим вікарієм, а в 2001 році генеральним вікарієм Архиєпископа Вестмінстера. Від січня 2003 року він був єпископом-помічником цієї ж єпархії. У складі єпископської конференції Англії і Уельсу керує Комісією з Літургії.

 

Єпархія Іст Англія існує від 1976 року і розташована у місті Норвіч. Після смерті єпископа Майкла Еванса в липні 2011 року там два роки не було ординарія.

За матеріалами: http://info.wiara.pl