Бойко Юстин. Авторська колонка

  • Вівторок, Грудень 5, 2023 - 14:40

    Український композитор, диригент, музичний критик, педагог, тощо. Саме такі титули можна знайти у біографічних статтях про Василя Барвінського, сина Тернопільського краю, який народився 20 лютого 1888 року.

  • Понеділок, Червень 26, 2023 - 13:22

    СЛОВО

  • Вівторок, Червень 20, 2023 - 19:06

    Часи випробувань, що їх тепер проходить України, є унікальним моментом для змін, від яких залежить майбутнє нашого Народу. Безумовно, змін потребують багато сфер суспільно-політичного, господарського, економічного, а також церковного життя. Зміни – це вимога часу, але також ознака росту. Проте, жодні зміни не здійсняться без усвідомлення того, що для великих звершень потрібно, щоби кожний Українець переосмислив власне життя, цінності, якими живе, а також ціль життя, до якої стремить і для якої живе.

  • Вівторок, Червень 20, 2023 - 12:44

    Цими днями, незважаючи на важку ситуацію на фронті, заголовки провідних львівських інтернет-видань, і не тільки львівських, заполонила вістка про те, що в Україну приїжджає відомий італійський стигматик Елія Катальдо. Наступні три дні в одній з церков Львова він проведе реколекції на тему, яку можна відчитати як головну мету його візиту до України: «Їду, щоб витерти сльози Україні».

  • П'ятниця, Грудень 7, 2018 - 00:43

    Перед тим, як перейти до питання по суті, хочу відразу розчарувати тих, які, прочитавши заголовок мого допису, відразу очікують того, що я зараз кидатиму каміння в процес об’єднання Українського Православ’я, що його повсюди вже знають під іменем до сих пір не так знаного терміну Томос. Абсолютно ні! Я хоч і є ієромонахом Української Греко-Католицької Церкви, вважаю, цей процес є справді історичним, епохальним і потрібним як українському суспільству, так і українській Церкві.

  • Четвер, Квітень 12, 2018 - 23:25

    Мабуть, багато з вас, дорогі друзі, чули ось таке майже прислів'я про людину, яка приходить до одної господи з наступним проханням: "Пане, дайте мені напитися, бо я такий голодний, що не маю де переночувати". Саме таким чином сьогодні подало новину відоме львівське інтернет інформагенство.

    Сьогодні я опублікував допис з відповідними фото про те, що моєму братові вдалося віднайти підпільний храм УГКЦ, у якому молився ісповідник віри о. Михайло Косило.

  • Понеділок, Вересень 18, 2017 - 21:41

    Важко молитись – напишіть те, що хочете сказати Богові на папері

    Часом буває, що нас переповнюють негативні емоції. У такі моменти є ризик, що молитва може перетворитись на щось, що ти б ніколи не хотів розказати Богові.

    У моєму житті був час, коли через сильні переживання мені було важко молитись.

  • Середа, Квітень 26, 2017 - 13:36

    ПРИГАДУЮ, що 4 серпня 2016 року Свято-Іванівська Лавра Студійського Уставу УГКЦ офіційно озвучила свою позицію щодо сучасного стану та розвитку Музею, яка полягає у наступному:

    1) Свято-Іванівська Лавра вважає особливим Божим благословенням, що на колишніх її землях утворився і діє Музей народної архітектури та побуту у Львові. Саме тому свою стратегію розвитку вона бачить тільки у тісній духовній, науковій, культурній, соціальній, мистецькій співпраці з Музеєм! Іншими словами, Лавра і Музей є приреченими на взаємну співпрацю!

  • Вівторок, Січень 31, 2017 - 12:12

    Сьогодні весь львівський інформаційний простір знову заповнила тема «злощасного» сміття. Тільки деякі зауважили, що нині ми втратили на війні з Московією чудових синів України, серед яких випускник Академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного молоденький капітан Андрій Кизило.

    Це яскрава відповідь тим, які постійно питають священиків як ворожок: «Отче, а як Ви думаєте, коли закінчиться війна?»

    А ось моя відповідь усім: Коли усі зрозуміють, що у нас в Країні війна і вона торкає кожного!

  • Середа, Січень 11, 2017 - 13:32

    Повідомлення з австрійського часопису Illustrierte Kronen Zeitung від 6 січня 1912 року про те, що КАЗИМИР граф ШЕПТИЦЬКИЙ (бл. Климентій Шептицький) вирішив вступити до монастиря.

    Зверніть увагу на німб, як своєрідне символічне пророцтво його святості!

    Повідомлення часопису:

    «Вступ бувшого депутата парламенту до монастиря

    Бувший депутат парламенту граф Казимир Шептицький, президент Галицького лісогосподарського об’єднання, який у 1901 році був обраний до парламенту галицькими землевласниками, раптом покинув цими днями Львів.

  • Четвер, Січень 5, 2017 - 11:43

    ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

    до громадськості
    княжого міста ЛЬВОВА

    Вельмишановний Андрію Івановичу,
    Достойні депутати Львівськоі міської ради,
    Дорогі працівники музейної сфери,
    Громадські активісти,
    Дорогі Львів'яни!

    МУЗЕЙ НАРОДНОЇ АРХІТЕКТУРИ ТА ПОБУТУ У ЛЬВОВІ ОГОЛОСИВ СВІДОМИЙ НЕОФІЦІЙНИЙ БОЙКОТ

    усім свідомим Львів`янам,
    науковим працівникам та інтелігенції,
    громадським діячам та науковим дослідникам,
    Львівській міській Раді та її депутатам!

    Такий висновок напрошується з того, що, незважаючи на те, що

  • Вівторок, Грудень 27, 2016 - 15:21

    Була собі така одна маленька дівчинка-спільнота і їй була потрібна підтримка. Допомагали усі, хто міг. У тому числі і я. Звичайно вона дуже хотіла вже стати інституцією, але потрібно було трохи часу. І тому, що вона була спільнотою, тому легше і приємніше було з нею працювати.

  • Четвер, Грудень 1, 2016 - 21:02

    Настоятель Свято-Іванівської Лаври єрм. – д-р.  Юстин Бойко звернувся з відкритим листом-подякою  до мера Львова Андрія Садового та депутатів Львівської міської ради , в якому висловив слова вдячності  за прийняте справедливе історичне рішення  - присвоїти  Музею народної архітектури та побуту у Львові ім’я блаженного  Климентія Шептицького.

  • Неділя, Жовтень 9, 2016 - 12:51

    ЛЬВІВ - місто кави, пива, вина, батяра ... сміття ...

    ЛЬВІВ - місто, де чиновники не дбають про національну і духовну пам`ять Народу!

    ПРИКЛАД

    Блаженний КЛИМЕНТІЙ ШЕПТИЦЬКИЙ

    Людина

    Монах

    Мученик

    Ісповідник віри

    Праведник світу

    Віддав своє життя за Христа і Український Народ

    Засновник Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ, на базі якого пізніше виріс Музей народної архітектури та побуту у Львові

  • Вівторок, Липень 12, 2016 - 12:16

    Сьогодні святкуємо празник верховних Апостолів Петра і Павла – людей святих, послідовників Христа, яких він вибрав для того, щоб вони будували Його Церкву. Одному з них, тобто Петрові, який кілька разів навіть Його відрікся, він каже, що на ньому збудує свою Церкву, яку «пекельні ворота не подолають» (Мт. 16,18). Важко зрозуміти, чому саме цих слабких і немічних вибирає Спаситель для продовження свого діла. Проте, можна з певністю здогадуватися, що одним з аргументів був той, що це були ентузіасти своєї справи.

  • Середа, Червень 29, 2016 - 09:33

    Цими днями минає рік від того часу, як у Львові досягала свого піку т. зв. «скверна справа». Усі, хто слідкував за подіями, пам’ятають, що мова йде про молодих людей, які опісля об’єдналися у групу і створили ГО «Врятуй сквер святого Юра». Народна мудрість каже, що час розставляє все на свої місця. Я спеціально намагався протягом майже року не рухати цієї теми, що побачити, які плоди принесе ініціатива людей зі скверу. Намагався моніторити як ситуацію навколо скверу, так і діяльність тих, які були з ним пов’язані.

Про автора

о.Юстин Бойко - священик, монах-студит, настоятель Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ