Комуністичний суд засудив двох католиків
  • Нед, 27/10/2013 - 09:19

Двох в'єтнамських католиків, яких заарештували у червні та досі утримували у в’язниці  без суду, засуджено за звинуваченням у нібито "порушенні громадського порядку".

Як повідомляє wiara.pl, рішення було винесене 23 жовтня судом у Вінь, столиці північно-в'єтнамської провінції Нге Ан. Вирок винесено після короткого тригодинного слухання, про яке не повідомили навіть сім'ї обвинувачених.

53-річний Нго Ван Хой засуджений до семи місяців тюремного ув'язнення, а 43-річний Нгуен Ван Хай до шести. На загальну думку як їхніх одновірців, так і не-католиків, вони невинні. З моменту їх арешту місцева влада неодноразово обіцяла їх звільнити, але не дотримала слова. Протести в їхній парафії Миєн та інших місцях міліція придушувала насильством.

Упродовж останніх місяців було відслужено багато літургій та молитовних чувань в їх наміренні за участю десятків тисяч віруючих і багатьох священиків та єпископів. Комуністичні ЗМІ організували наклепницьку кампанію проти місцевого єпископа Павла Нгуена Тай Хоп, ординарія єпархії Вінь.