«Креативні стратегії заради запровадження культурних змін»
  • Нед, 04/05/2014 - 11:32

З 28 по 30 квітня 2014 року у Римі (Італія) відбулась міжнародна конференція під назвою «Креативні стратегії заради запровадження культурних змін». Організатором заходу був Факультет соціальної комунікації Папського університету Святого Хреста.

Учасниками даної конференції були понад триста представників із близько сорока країн світу, Північної та Південної Америк, Європи, Азії, Африки, фахівці та науковці у ділянці соціальної комунікації. У даному заході також взяв участь заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, о. Олег Лука.

Трьохденна програма конференції включала виступи відомих провідних спеціалістів даної галузі та церковних представників, серед яких кардинал Тімоті Долан (архиєпископ Нью-Йорка, США), кардинал Філіп Барбарен (архиєпископ Ліону, Франція), президент Папської ради соціальних комунікацій архиєпископ Клаудіо Марія Челлі та ін..

Учасники Конференції впродовж трьох днів мали можливість ділитися досвідом, розглядати важливі виклики суспільного та церковного характерів, здобувати фахові рекомендації та наукове збагачення. Для цього організатори заходу запропонували присутнім проведення шести сесійних робочих зустрічей, на яких було представлено актуальні теми із пропозицією тридцяти дев’яти тематик у відповідності до зацікавлення та різновидності специфікації.

У завершальний день міжнародної конференції учасники взяли участь у загальній аудієнції із Святішим Отцем, папою Франциском, а згодом провели заключну зустріч із Хуакіном Наварро-Вальсом, іспанським лікарем та журналістом, прес-секретарем святого папи Римського Івана Павла ІІ (з 1984 по 2006 роки) та папи Венедикта XVI на початку його понтифікату. Він розповів про життя святого папи Івана Павла ІІ, особливості його щоденного життя, поведінки, праці.

Міжнародна конференція «Креативні стратегії заради запровадження культурних змін» стала дев’ятою за чисельністю і відбувається кожних два роки, як реакція та потреба усіх, хто не байдужий до служіння та розвитку Христової Церкви, хто працює у Церкві та для Церкви у ділянці соціальної комунікації, та у напрямках, дотичних до неї.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир