Львів: зустріч керівників католицьких закладів освіти
  • Втр, 14/11/2023 - 12:53

10-12 листопада в Патріаршому Домі у Львові відбулася зустріч керівників католицьких закладів освіти УГКЦ та РКЦ.

Протягом двох днів учасники мали змістовну та цікаву програму, яка включала навчання, інтерактивні тренінги, обмін досвідом, арт-майстерні та пошук відповідей на хвилюючі питання.

В суботу день розпочався з Божественної Літургії в Східному обряді. Після спільної молитви відбувся тренінг «Відповідальність вчителя» на основі досвіду Салезіянського ліцею «Всесвіт» м. Житомира, який провели директор ліцею Марія Левченко та заступник директора Наталія Нагалевська. Опісля кожний навчальний заклад мав автопрезентацію, під час якої керівники мали можливість обмінятися досвідом та висловити проблемні питання.

В другій половині дня в інтерактивній формі пройшла фасилітація на тему «Католицька ідентичність» зі спікером Аліною Михалюк. Колеги збагатились новими взаємними ідеями, цікавими способами та формами щодо утвердження католицької ідентичності в закладах освіти.
Справжнє захоплення викликав вечірній майстер-клас малювання народної ікони на склі. Розмаїття кольорів, творчий процес та результат перевершили власні очікування.

В неділю день розпочався Службою Божою в Західному обряді. Пізніше учасники опрацьовували тему фандрейзингу.
Надзвичайно важливо було отримати корисну методичну літературу для закладів, а також відповіді на запити, поради від колег, корисні ресурси, які цінні в роботі католицьких закладів освіти.

Учасники надзвичайно вдячні організаторам зустрічі – Комісії у справах душпастирства молоді РКЦ та ГС Католицька Освіта УГКЦ за отриманий досвід, навчання, співпрацю, а також найцінніше – спілкування та перебування разом як однієї спільноти.

Фейсбук-сторінка Комісії душпастирства молоді РКЦ