Львівська міськрада та Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ підписали договір про співпрацю
  • Птн, 20/12/2013 - 11:33

18 грудня відбулось підписання Договору про співпрацю та партнерство між Львівською міською радою та Курією Львівської Архиєпархії УГКЦ. Предметом Договору є спільна діяльність сторін у напрямку духовного виховання дітей та молоді міста. Підписання відбулось у Львівській правничій гімназії, якій вчора передали статуетку св. Івана Боско.  Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Сьогодні ми згадали про святого Івана Боско. Він опікувався дітьми, які були по вулицях, наражались на різні небезпеки. Він їх громадив і допомагав. Спочатку вони збирались стихійно, винаймали різні місця. Він їх виховував, давав навчання і вони ставали гідними людьми своєї батьківщини. Ця практика поширилась по всьому світу і ми тішимось, що селезіяни є у нас, у Львові. Вони роблять дуже гарну працю.

Важливо для нас завжди пам’ятати, що ми – діти Божі, що ми люди, ми повинні бути громадянами нашої батьківщини. Ми повинні старатись і докладати зусиль, щоб ми зростали у дусі християнському і патріотичному.

Завдяки договору, який ми підписуємо, Церква більше ввійде в шкільні структури. Скільки буде можливо, будемо старатись співпрацювати і духа християнського вносити у наші шкільні і виховні структури. Коли її почнуть вивчати усі учні та вчителі, тоді ми будемо мати набагато вищий рівень духовності та моралі в молоді. Тому прогрес християнської етики має бути високим та рухатись тільки вперед», - зазначив Високопреосвящений Владика Ігор, Архієпископ та Митрополит Львівський УГКЦ.

Також вчора, 17 грудня, учнівське самоврядування ЛУГГ передало статуетку Св. Івана Боско учнівському самоврядуванню Львівської правничої гімназії.

Статуетку Святого Івана Боско передали громаді міста на початку квітня 2013 року, коли у Львові перебували мощі Святого.

Було вирішено, що статуетка має переходити від одного навчального закладу до іншого. 29 квітня статуетку отримала гімназія ім. Василя Симоненка, як один з найкращих навчальних закладів Львова.

З 20.05.2013 р. до 17.12 2013 року статуетку св. Івана Боско учнівське самоврядування навчальних закладів урочисто передавало із закладу в заклад. За цей період фігурка побувала у Класичній гімназії при ЛНУ ім. І. Франка, НВК «Оріяна», НВК «школа-гімназія «Сихівська», НВК ім. В. Стуса, Львівській гімназії «Євшан», НВК «Гроно», ЛФМЛ, Львівській українській гуманітарній гімназії.

Джерело: http://portal.lviv.ua