Медіа покликані шукати правду - архієпископ Мальчук під час І Всеукраїнського з'їзду відповідальних за медіа у дієцезіях України
  • Втр, 16/12/2014 - 21:26

"Завдання засобів масової інформації шукати правду. Якщо ЗМІ будуть шукати ці цілі, наше суспільство буде рухатися туди, куди треба. Не всі люди приходять до Церкви, оскільки є тенденція до атеїстичного способу життя. Багато людей не йдуть до Церкви, бо не знають куди йти", - сказав архієпископ Петро Мальчук.

"Якось я дивився програму на одному зі ЗМІ, де говорили про віру. І один чоловік казав – я не знаю, де віра, чим вона є, бо є зірка, яка носить на шиї знак хреста, є бігун, який хреститься, є політик, який хреститься. Але всі вони роблять, що хочуть. Засоби масової інформації мають свою місію – говорити правду.

Якою має бути особа, яка має місію працювати у ЗМІ – це має бути людина, здатна цю справу виконувати, друге, будучи журналістом, він має бути компетентним у церковній лексиці, щоб знати слова і яке значення вони мають. А щоб знати, треба бути богословом.

Завдання ЗМІ - знати правду і її передати. Щоб це зробити, треба знати, що вона існує і на неї вказати. Журналіст має знати, якщо проблема існує, то він не має її вирішувати, але повідомляти, і до вирішення запрошувати читача і глядача", - сказав архієпископ Петро Мальчук.