Милосердя – перша енцикліка Папи Франциска, – ватиканіст
  • Пон, 18/03/2013 - 13:28

«Дорогі друзі… я хотів би розповісти вам, що трапилося зі мною вчора вранці, мене запросили на Літургію у церкву св. Анни, після якої я мав можливість привітатися з Папою Франциском», – так про свою зустріч з Папою Франциском у своєму блозі сьогодні написав відомий італійський ватиканіст Андреа Торніеллі.

«Перше, що Папа запитав мене, як почувається моя мама, бо він знав, що вона серйозно хвора, а наприкінці попросив: «Не забувай молитися за мене…», – коротко розповідає про свою розмову зі Святішим Отцем Торніеллі і обіцяє детальнішу розповідь на сторінках газети «La Stampa».

«Я вірю, що проповідь Папи у церкві св. Анни можна вважати його першою енциклікою, – пише ватиканіст. – Першою великою енциклікою Папи Франциска є його кількахвилинна недільна проповідь у невеличкій церкві. Папа сказав: «Посланням Ісуса є милосердя. Для мене це найсильніше послання Господа!»»

«Бог ніколи не втомлюється приймати нас і вибачити, якщо ми визнаємо, що потребуємо Його прощення. Це перша велика енцикліка, яку написав новий Папа. Хоча можна сказати, що це твердження завжди було серцем християнського послання, однак за чотири останні дні прості та глибокі слова Папи Франциска стали ковтком свіжого повітря для багатьох. Тому що ці слова показують образ Церкви, яка не звинувачує їх у слабостях і ранах, але лікує милосердям», – вважає Андреа Торніеллі.