«Молодіжна спільнота як криниця! Жива вода у ній ніколи не закінчується!» -10 думок владики Володимира зі зустрічі з молоддю УМХУКУ
  • Чтв, 16/05/2024 - 17:51

Молодіжна спільнота – як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в ній ніколи не закінчується. Завжди є велика небезпека для молодіжної спільноти замкнутися на певних людях, тоді вона приречена на вимирання. Бо в такому випадку небуде кому після вас продовжувати в ній бути. Такою думкою поділився єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир під час зустрічі з молодіжною спільнотою «Українська молодь – Христові», що діє при Українському Католицькому Університеті, у Митрополичих садах, в понеділок, 13 травня 2024 року.

Зустріч розпочалася молитвою у крипті собору святого Юра, біля домовини праведного митрополита Андрея Шептицького. Продовжилася екскурсією у митрополичих палатах, а відтак завершилася духовною розмовою-діалогом з владикою Володимиром у Митрополичих садах святоюрського комплексу, смакуючи святоюрську піцу.

Пропонуємо вашій увазі декілька думок владики Володимира зі зустрічі.

Бог є дуже близько до кожного з нас! Для нас вже є дуже багато зроблено, щонайменше ми народилися на цьому світі й навіть те, що Ісус за кожного з нас віддав своє життя. Нашим завданням і покликанням є бути близько Бога. Якщо гріх чинить перешкоду, то долаємо їх за допомогою сповіді.

Кожна дівчина і хлопець потребує духовного супроводу! Молодь особливо потребує супроводу на дорозі до Бога, тому так потребує бути в християнській спільноті.

Ровесники як авторитет! Хто є авторитетом для молодої людини? На мою думку – її ровесники!

В чому є скарб спільноти? Коли поруч зі мною є мої друзі, які розвиваються, тоді і я тягнуся до них і разом з ними стаю кращим.

Мій приклад промовляє до інших! Приходить час і я кажу, що йду на Святу Літургію, бо для мене це є пріоритетом. Чи не йду на дискотеку, бо маю зустріч з молоддю. Це для іншої молодої людини, яка є далекою від Церкви – промовить.

Духовне життя дає міцний життєвий фундамент! Ти отримуєш фундамент і можеш встояти, коли є життєві бурі. Найбільшу життєву силу ми черпаємо зі Святих Тайн, молитви. Таке свідчення є найбільшим авторитетом для молодої людини.

Прикладом свого життя приведете інших до Бога! Ви можете також у своєму житті багато людей привести до Бога, показати їм дорогу не поясненнями, а прикладом свого життя. Тоді люди самі у вас запитають, що означає вірити в Бога.

Свята Літургія у неділю – не обов’язок, а привілей! Чи є обов’язком в неділю йти на Святу Літургію? Звичайно, що є заповідь, яка до цього заохочує, але якщо б ми цього не робили, то ніхто нас не може адміністративно покарати. Якщо так кілька неділь пропустити, ми будемо вигоряти і постане питання що робити далі.
Тому тут не є питання обов’язку, а любові до себе.

Ми вчимо одні одних! Ми є одні для одних найкращим авторитетом, бо вчимося одні в одних.

УМХ – спільнота, яка об’єднує за християнськими цінностями! Українська молодь – Христові – творить платформу, де ми зустрічаємося відповідно до цінностей, певних ідей і зацікавлень. Нас також об’єднує постать праведного митрополита Андрея Шептицького.