Мощі Святого Пророка Івана Хрестителя у Макіївці
  • Срд, 04/12/2013 - 22:52

24 листопада у Макіївці із благословенню Екзарха Донецько-Харківського  УГКЦ владики Степана (Менька)  за участю настоятеля греко-католицької парафії у м. Зугрес о. Ігоря Опацького  відбулося виставлення  мощів Івана Хрестителя. Знаковим моментом цього дня стала спільна Літургія греко- католицької і римо-католицької громад міста.

Єдиний Божий люд  об’єднався молитвою та братньою любов’ю. Невидима присутність Божа за посередництвом Предтечі і Хрестителя Івана стала моментом скріплення віри і любові до Господа. Після Літургії всі присутні приклонилися до мощів (частинка правої руки Івана Хрестителя) просячи в Бога зцілення від фізичних та духовних недуг. Просимо у  Всемогутнього Бога щедрих ласк для усіх людей ,які очікували цього дня Благословення для себе та своїх родин. Щира подяку владиці Степану (Меньку) за благословення перебування цієї реліквії на нашій парафії. Дякуємо о. Леву Кметку, о. Ігорю Опацькому та о. Олексію Караванському з римо-католицької парафії за сприяння та допомогу.

Зазначу,що цього ж дня мощі відбули у м. Зугрес, де також були виставленні для почитання після Божественної літургії . Відтак реліквія будуть перебувати ще на інших парафіях Донецько-Харківського екзархату УГКЦ.

                                           о. Михайло Неїжмак, настоятель парафії Різдва Пресвятої

                                                                     Богородиці УГКЦ у м. Макіївка

Джерело: http://ugcc.dn.ua